Loading

Airco-onderhoud

Service

Airco-onderhoud

Een goed werkende airco is noodzakelijk.

Onze monteurs kennen de aircosystemen van alle automerken op hun duimpje. Ze weten precies op welke punten ze moeten letten en kunnen bij een eventuele reparatie een indicatie geven van de kosten. Leasemaatschappijen gaan ook voor aircoservice naar H&K autoservices. Ze weten dat we de beste monteurs in huis hebben die snel en vakkundig airco’s servicen en repareren.

Wat doen we bij een airco-onderhoudsbeurt?

aarlijkse controle van de airco in je auto is zeer belangrijk. Je airco verliest koudemiddel, tot wel 10% per jaar. Je airco werkt dan niet meer goed, schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen en het aircosysteem kan zelfs kapot gaan. De kosten van deze reparaties kunnen dan hoog oplopen. Natuurlijk kunnen wij je bij H&K autoservices dan helpen, maar liever voorkomen wij deze kosten. Hierbij is het dan van belang dat je je airco jaarlijks laat onderhouden.

De volgende zaken worden gecontroleerd en uitgevoerd

  • Recyclen en bijvullen koudemiddel
  • Controle functioneren airco, of eventuele lekkage
  • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
  • Controle van het interieurfilter

Airco geurbehandeling.

Heb je last van een muffe geur die wordt verspreid wanneer je de airco aanzet in je auto? Die wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Voor een frisse geur kun je een airco geurbehandeling laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel doodt bacteriën en ander micro organismen en de groei van nieuwe wordt vertraagd.